Nu är det dags att agera. En framtidsdröm är bara en dröm fram till man börjar agera.

Syftet med detta avsnitt är att sätta planer och påbörja utförandet. Allt annat är bortkastad tid.

En vecka

Statistik visar att ett projekt som startar inom en vecka från att man får idén har 80% chans att genomföras. Väntar du däremot längre går vi ner på en 20%-ig chans att det blir genomfört. Så är du ärligt intresserad av att nå i mål är det bara att titta på förra “Fortsätt/Sluta/Börja-med-övningen” och sätta upp planen för veckan som kommer: Vad ska du göra för att detta ska bli verklighet?

Tre veckor

Det tar tre veckor att jobba in en ny rutin. Håll ut i 21 dagar och du har ett nytt utgångsläge. Så frågan är: vad kan ni göra på ert företag i tre veckor för att sätta en ny rutin som sedan ska leda till en ny affärsmodell? Utgångspunkten är “Enkelt & meningsfullt”. Detta innebär att hittar ni en rutin som tar fem minuter att göra är det bättre än något som tar en timme att göra. Men den måste vara meningsfull och leda mot en ny affärsmodell. T ex: Ta fem minuter varje dag att ringa en ny kund ni vill nå är rimligt om man vill ha fler kunder. Samtidigt är en fem minuters promenad runt kontoret meningslöst om man vill nå samma mål. Visst, det är bra med frisk luft, men har ingen direkt koppling till ert mål. Är däremot målet att öka välmåendet och minska stressen kan en promenad vara väl motiverad.

Tre månader

Det tar tre månader att sätta ett nytt klimat och ta steget in i en ny kultur. Jag anlitade en PT (personlig tränare) för många år sedan i ett desperat försök att komma i form. Han sa: “Andreas. Det viktiga är att komma igång och vara uthållig. Spring inte ihjäl dig! De första tolv veckorna ska du bara se till att få på dig träningskläderna och komma runt löprundan. Gå om du vill. Prata i telefon om du vill. Sätt dig och vila om du vill. Bara du kommer ut i tolv veckor i rad”. Sanningen är den att jag aldrig kom igång. Jag har aldrig sprungit regelbundet mer än fyra veckor i stöten. Så formen – den är nog inte det minsta bättre nu jämfört med 2001 när denna PT försökte lära mig hur man sätter en ny rutin. Detta är en av anledningarna till att vi vill vara med i processen i minst tre månader: vi vill ge dig en chans att faktiskt utvecklas och inte bara inspireras. Så sätt ett mål på tre månader och låt oss vara med och stötta dig!

Förändringsprocessen

 Utveckling inom en organisation går genom fem faser. Risken att fastna finns i framförallt i den första fasen; Individfasen. Antingen blir du hjälte för ditt fantastiska initiativ, men alltförofta blir du en bitter martyr som går och svär över att du är den enda som förstått något. Så för att lyckas med förändring: kroka arm med någon så blir det lättare, roligare och en betydligt större chans till förändring. Gå in i Fas II direkt med andra ord. 

Sedan gäller det att inte bli bekväm och nöjd över att ni har det så trevligt i er lilla grupp. Tänk på ledstjärnan och att hela laget ska med. Då finns förutsättningar att ta er in i fas III och framåt. Och det är i fas V som det verkligen händer grejer. Men det brukar ta ett par år, så uthållighet är en nyckel.

Ett företag vi arbetat med hade i 15 års tid stått och stampat i fas I i alla förändringar. En ensam VD, 12 anställda och fullt med frustration. Det enda vi egentligen gjorde var att sätta en framtidsbild och stöttade dem att komma in i Fas II med små enkla medel. Sen stack de iväg. På några år har de ökat omsättningen med ca 50% och vinsten går stadigt uppåt. Samtidigt har de istället för frustration “Västernorrlands bästa arbetsplats” enligt dem själva.

 

Tips att göra nu...

  1. Se till att vara flera som arbetar med detta.
  2. Sätt målen på en vecka, tre veckor och tre månader
  3. Skicka över dem till oss. Boka in uppföljning
  4. Genomför! Omedelbart!
  5. (Lite senare: njut och fira framgången)

Boka tid - klicka här!