I åtminstone fem år har jag varje julhelg köpt en papperstidning, “The Wired world in 20xx”. Tidningen Wireds specialutgåva kring trender i världen rörande allt från teknik och forskning till politik, affärer och miljö. Det är den enda tidning jag köper i pappersformat, mest för att jag gör en mängd noteringar i den och ofta tar med delar i både föredrag och egen tjänsteutveckling.

Bland annat har jag i dessa tidningar lärt mig att över 200 miljoner afrikaner fick tillgång till internet för första gången under 2017, under 2018 slogs sju städer i Kina ihop och skapade en jättestad på 42 miljoner innevånare och jag har också lärt mig hur biogasspisar fungerar och kan förändra livet för kvinnor i Afrika. De har gång på gång visat att de hänger med och är mer relevanta än t ex tidningen Forbes eller The Economists motsvarande tidningar.

Tidningen har fram till i fjol köpts in på Pressbyrån på Birsta City. Men ifjol och i år har jag inte hittat den där. I år hittade jag den på pressbyrån på Landvetters flygplats. Jag hoppas att det beror på att andra köpt exen före mig och inte att den sålts för dåligt. För fler norrlänningar bör läsa denna tidning. Det är en ögonöppnare.

Särskilt glad blir jag dock när jag slår upp det första artikeluppslaget i tidningen och hittar artiklarna “Investment in human capital will be elevated to the same level as R&D” och “Software will help pupils learn at their own pace”. Yes! Det är ju just det vi på Företagsutveckling Fredagar arbetar med!

Tidningen finns att låna, dock med en hel del kladdat i den på högkvarteret i Härnösand.

//Andreas