I DENNA INTRODUKTION

 • Metoden för onlinemöten
 • Varför jag har rätt att uttala mig
 • Var du ska klicka sen

Vi vill på fem dagar inte bara göra dig bekväm i att driva möten online, vi kommer också ge dig metoder och rutiner för att bygga ärliga och sjyssta relationer på ett sätt som inte är möjligt via fysiska möten. Du kommer att spara tid, både i att ta dig till och från möten, men också i själva mötet, då onlinemöten rätt upplagda är effektivare än fysiska motsvarigheter. Du får mer gjort helt enkelt. 

 Kursledaren Andreas Skoglund startade 2005 en av Sveriges första renodlade webbTV-kanaler. Tre månader innan Youtube hade sitt första klipp på nätet sände han live från SM i curling. År 2015 drev han processer med Almi med kvalificerad affärsrådgivning över Skype.  Det sparade hundratals timmar i effektivisering och affärsrådgivare sänkte restid och reskostnader med tusentals kronor. Att dessutom kunderna trivdes bättre med effektiva möten än traditionella fysiska gjorde ju inte saken sämre. Där och då paketerade vi den som intern arbetsmetod. Nu släpper vi den för de som ser ett värde att utveckla sin mötesteknik.

Även om du är igång på fem dagar tror vi att den stora utväxlingen kommer under de närmaste tre månaderna, när du blivit bekväm i denna mötesform och fått igen massor av tid du tidigare lade på ineffektiva möten med folk du inte alltid ville träffa. Det gäller att träna, träna, träna. Därför finns vi här för dig. Och vi kombinerar träningen med lite nyttig extrakunskap, så vi hoppas du får några givande timmar framför dig!

Syfte och mål

 • Syftet med denna process är att göra dig och dina medarbetare bekväma i att driva möten online. Du ska ha en egen metod du trivs med för att driva effektiva möten online. 
 • Efter genomgången process kan du:
  – planera och driva onlinemöten på samma trygga sätt du driver dina fysiska möten

  – se skillnader i mötesformernas karaktär och kompensera utifrån deltagarnas behov.
 • Ett särskilt avsnitt för försäljning via onlinemöten. 
 • Man ska absolut träffas fysiskt! Det är både trevligt och givande på sätt som onlinemöten aldrig kan uppnå. Men på samma sätt är det med onlinemöten: de är också trevliga och givande på sätt som fysiska möten aldrig kan uppnå. Det gäller bara att få en bra balans så fårr du ut mer av ditt arbetsliv!

Till att börja med...

Som i alla andra fall krävs mål med att gå in i en utbildning, så svara på ett par snabba frågor:

Du kan alltid gå tillbaka och ändra dessa svar.

Utifrån ditt perspektiv: Hur ligger du till just nu?