I DENNA INTRODUKTION

 • Varför det blir dyrt att gena
 • Översikt över de 4 stegen

Tänk dig en nyanställd som är inne i produktion på halva tiden jämfört med vad det brukar ta. Vad skulle det innebära för dig och dina medarbetare i form av arbetsbelastning och stress?

Eller tänk dig att kunna känna dig trygg i att dina medarbetare hanterar introduktionen av nya medarbetare på ett sätt som avlastar dig och gör dig onödig. Vad skulle det innebära i form av tid över till annat; sälj, utveckling eller bara återhämtning?

Syftet med denna process är att du ska dit. Snabbt.

Kostnaden

En felrekrytering för ett företag kostar mellan 250 000 och 1 000 000 kronor enligt författaren och forskaren Malin Lindelöw. Och visst, pengarna är en sak, men energitappet och risken för kundklagomål kan vara värt mer än så. Andra utredningar visar på någonstans runt två årslöner, men då räknar man med att personen som felrekryterats ersätts inom ett halvår. 

För små företag kan det vara direkt själadödande att ha omotiverade medarbetare. De drar snabbt med sig fler som ett sänke. Och då får du kämpa för att behålla din omsättning. Istället för att göra affärer med dina kunder har  du ett ok på dina axlar att baxa tröga medarbetare framåt. 

Vår metod kommer inte garantera dig att du gör alla rätt – men vi ökar chansen att så tidigt som möjligt se både guldkorn och virus. Sedan våra tidigare kunder har anammat denna metod har inskolingsprocessen snabbats upp och medarbetarna har också blivit mer nöjda i tydligheten kring processen. 

Syfte och mål

  • Syftet med denna process är att företaget ska ge nyanställda, medarbetare och ledning bäst förutsättningar att få in en högt producerande lagmedlem.

  • Efter detta paket har ni en strategi för att
   a) Fånga in folk som vill söka
   b) Välja ut vem ni vill anställa
   c) “Ställa in” den nyanställde
   d) “Kasta loss” den nyanställde i verkligheten

  • Vi kan inte göra alla möjliga vetenskapliga tester och vi har inte råd med samma omfattande rekryteringsprocess som storföretag. Men med lite list och goda rutiner kommer vi att ge er bättre förutsättningar än många andra att utöka er laguppställning med en produktiv medarbetare till.

  Till att börja med...

  • Acceptera att detta tar tid och att den nye medarbetaren inte ser på er verksamhet på samma sätt som du och dina medarbetare. 
  • Det är viktigt att ni har koll på hela processen innan ni rekryterar, ju fler saker vi kan skjuta in tidigt i rekryteringen desto enklare blir det sen.