Vår utgångspunkt är att du vill förändras. Om du redan är nöjd med ditt liv och ditt företag har du nog köpt fel produkt. Men vill du hitta nya vägar att bygga dig själv och ditt företag så har vi massor med verktyg och metoder som visat sig fungera gång på gång. 

En metod vi arbetar med kallar vi “Solfjäderna”. Andra kallar tekniken för “backtracking”, d.v.s. man sätter ett mål en bit fram och funderar sedan vad som måste hända på vägen för att det ska bli som man vill.

Enkelt exempel: Du har en målbild att städa ditt skrivbord inom femton minuter. Målet är ett rent skrivbord som solen skiner in på blanka ytor, papper ligger i ordning, pennor på plats och gott om utrymme att ha mus och tangentbord framme. 

Steget efter är att fundera på vilka milstolpar eller knäckfrågor du har framför dig. Till exempel: “För att nå ett rent skrivbord måste jag hitta ett nytt ställe för mina betalda räkningar”. Eller “Besluta om en hög för kladdpapper”, eller: “Skrivaren måste stå på nytt ställe”. Därefter prickar du in i solfjädern när de olika momenten bör vara klar. Till exempel: 

1. Plan klar minut 2. 

2. Skrivare flyttad minut 3. 

3. Ny plats för räkningar minut 5. 

Etc. 

För klart är att du inte kan ta en kopp kaffe i 14 minuter och sen bara låta “någon annan” lösa det hela. En målbild utan en plan är inte ett mål – det är en dröm eller from förhoppning.